Enter your keyword

PILATES + TENNIS= PERFECT MATCH

bluebird studio

Treeningutest ilus rüht ja terve lülisammas

PILATES + TENNIS= PERFECT MATCH

PILATES + TENNIS= PERFECT MATCH

TENNIS + PILATES = PERFECT MACH?!

Pole vist enam uudis tenniseharrastajatele, et Pilates kuulub paljude maailmakuulsate professionaalsete tennisistide iganädalasse treeningplaani.
Maailma parimad mängijad kasutavad seda “salajast relva” juba aastaid. Sealhulgas Roger Federer ja Andy Murrey on juba aastaid kasutanud Pilatese treeningsüsteemi enda füüsilise vormi uuele tasemele viimiseks.
Jah, tennis ja Pilates on “Perfect mach”! Mõlemad on kogu keha hõlmavad treeningud, mis nõuavad tugevaid kerelihaseid, head tasakaalu, stabilisatsiooni ning head keskendumisvõimet. Tennis on kiire, jõule baseeruv mäng, kus olulisel kohal on lülisambas toimuv rotatsioon ja sirutus. Arvatavasti ükski harrastaja pole tennisest mõelnud neid kahte funktsiooni silmas pidades.
Tennis avaldab suurt stressi kogu kehale, sest on üsna ühepoolne. Kõige tavalisemad vigastused, mis tennisest tulevad on selja-, puusa-, põlve- ja õlavigastused. Need omakorda on mõjutatud võimalikest rühiprobleemidest. On väga oluline planeerida enda tennisetreeningute kõrvale lisaks aeroobse vastupidavuse arendamisele ka üldfüüsilised treeningud, et tagada vigastuste vältimine, suurem rõõm mängust ning miks mitte paremad tulemused turniiridel.
Pilates pole ainult oluline sinu löögivõimsuse ja üldise liikuvuse parandamiseks, vaid aitab oluliselt vähendada vigastuste tekkimise võimalust. Samuti on oluline külastada intensiivsel treeningperioodil füsioterapeuti ja/või osteopaati.
Pilates on treeningsüsteem, mis joondab luid. Kui Sinu lihases on pinge, siis Pilatese harjutustega, nii seadmetel kui matil, me vabastame pinge läbi vastaslihase, mis tõenäoliselt on jäänud nõrgaks, treenimise. Bluebird stuudio õpetajad teevad Sulle rühianalüüsi, mille läbi saad enda kehast teadlikumaks ning ka tennisetreeningutes oskad oma keha targemalt kasutada. Samuti saad soovi korral näpunäiteid, kuidas enne tennisemängu oma keha treeninguks ette valmistada. Sageldased on sarnased olukorrad, kus inimesel on näitekst vasak tagumine reielihas nõrk (kuna armastab istuda vasak jalg üle parema), mis omakorda võib põhjustada põlvevalu peale tennisetreeningut, Mitmeid selliseid olukordasid on võimalik ennetada teadliku treeninguga.
Hoolimata sellest, kas sa oled veel algaja, juba edasijõudnud tenniseharrastaja või juba “tegija”, Pilatese treeningsüsteem on kindlasti üks võimalusi enda tulemuste parandamiseks ning ennast enda kehas paremini tundmiseks.
5 olulist põhjust, miks Pilates on vajalik ja kasulik:
* parandab Sinu painduvust
* arendab kere stabiilsust ja jõudu
* arendab Sinu teadlikkust kineetilisest ahelast ning selle rakendamisest mängus
* annab löögile jõudu
* parandab tasakaalu
Kui ülaltoodu tegi Sind natukenegi uudismulikuks, et mis põnevat nendel seadmetel seal Laagri Tennisekeskuse  2. korrusel asuvas  Bluebird stuudios tehakse, siis kirjuta meile julgesti treeningud@bbstudio.ee või helista telefonil 5011423. Võid tulla kas koos enda sõpradega või lisame Sind juba olemasolevasse treening-gruppi.
Kui Sind aga vaevab juba täna mõni selline vigastus, mis ei võimalda tennisetreeninguid täiega nautida, siis oleks mõistlik ja tervislik alustada personaaltreeningutega. Kõik võimalused selleks on meie stuudios õnneks olemas nii treeningseadmete kui professionaalsete treenerite näol.