Enter your keyword

Workshop “Alusta Ashtanga joogaga”, pühapäeval, 10. märtsil kell 14.00

bluebird studio

Treeningutest ilus rüht ja terve lülisammas

Workshop “Alusta Ashtanga joogaga”, pühapäeval, 10. märtsil kell 14.00

Workshop “Alusta Ashtanga joogaga”, pühapäeval, 10. märtsil kell 14.00

Pühapäeval, 10. märtsil kell 14.00-17.30 on kõik Ashtanga ja Yin jooga huvilised oodatud Bluebird stuudiosse osalema õpitoas, mis on suunatud nii neile, kelle jaoks Ashtanga ja YIn jooga on täiesti uus ja ka neile, kes soovivad oma algteadmisi ning oskusi värskendada ja lihvida.

Ajakava:
kl 14:00-16:00 Ashtanga jooga algajatele
kl 16:00-17:30 Yin jooga algajatele

Rohkem infot annab Terje telefonitsi 5071655.

Registreeruda saad e-kirjaga ashtanga@ashtanga.ee.

Osaluspanus on 30 eurot ning see sisaldab lisaks  workshopile kahe nädala jooksul kolmes stuudio vabalt valitud jooga tunnis osalemist (kolmapäeviti 19.30 ja /või pühapäeviti 18.00).

Õpetajad Terje Hakman-Salokorpi (Eesti) ning Lisa Tomaschewski (Saksa)

Ajakava

kl 14:00-14:30 Ashtanga jooga kui tööriist meie tervise ja igapäevase elukvaliteedi parandamiseks (Terje)

kl 14:30-15: 50 Ashtanga jooga juhendatud tund (Terje)

kl 16:00-17:30 Sissejuhatus Yin joogasse ning Yin jooga harjutused (Lisa) NB! Yin jooga osa toimub inglise keeles.

Ashtanga jooga osas räägime ashtanga joogast ja selle treeningsüsteemist üldiselt,  – vaatame üle keerulisemate asendite tehnikad, õpime uddiyana (kõhuluku) ja mula bandha’de (juureluku) kasutamist, õpime drishtide (silma fookuspunktide) asukohti ning ujjayi hingamistehnikat. Samuti jagame omavahel kogemusi ja mõtteid ashtanga jooga praktikast ning teeme juhendatud ashtanga  jooga I seeria lühema versiooni.

Yin jooga osas tutvume Yin jooga fundamentaalsete põhimõtete ja filosoofiaga, avastame selle võimet tervendada valu ning ebakõla meie füüsilises ja emotsionaalses kehas ning mil viisil paraneb selle harjutuse abil meie keha paindlikkus ja tasakaal liigestes. Samuti õpime tundma rohkem oma füüsilisi ning emotsionaalseid piire ning teeme praktilise Yin jooga tunni.

Mis on ashtanga jooga?

Ashtanga vinyasa jooga on “kõik ühes” joogaharjutus, kus sama tähtsal kohal hingamisharjutus, asana ehk asendi harjutus, ning meditatiivne harjutus. Ashtanga joogaga järjepideval tegeledes paraneb oluliselt su kontakt oma kehaga, harjutus mõjub närvisüsteemi rahustavalt ning seeläbi stressi alandavalt. Venitab lihaseid parandades keha liikuvust ja õpetab kvaliteetselt hingama. Ashtanga jooga mõjutab kõiki aspekte sinu elus ning eneselegi teadmata hakkad tegema paremaid valikuid, olgu see siis toitumine, puhkus või igapäevased tegevused.

Ashtanga jooga asendid on seotud üheks tervikuks liigutuste seeriaks. Seda nimetatakse vinyasa-süsteemiks. Vinyasa-süsteem tähendab ka seda, et igal harjutusel on oma numbrisüsteem. Ashtanga vinyasa jooga sobib kõikidele, kelle eesmärk on isiklik heaolu, oma keha ning meele tervise eest hoolitsemine. Joogaprotsess on iga inimese individuaalne teekond ning “kõrgemale, kaugemale, paremini” sportlik suhtumine tuleb jätta joogasaali ukse taha.

Ashtanga jooga koosneb mitmest erinevast liigutuste seeriast. Meil saab praktiseerida nii traditsioonilist, kui ka painutatud reeglitega ashtanga jooga I ja II seeriat.  Painutatud reeglid tähendavad seda, et ühe tunni jooksul ei pruugi me teha kõiki asendeid, mida traditsiooniline ashtanga jooga I või II asendite seeria ette näeb.

Mis on Yin Jooga?

Tänases Yang energiaga kiires elutempos on Yin jooga suurepäraseks tasakaalustavaks jõuks, õpetades hetkes kohalolu ning oma kehaga kontaktis olema.

Hiina meditsiin jagab meie koed Yin kudedeks (luud, ligamendid, kõõlused, fastsiad – sidekoelised kiled) ja Yang kudedeks (lihased). Kuigi lihased võimaldavad liigutada meil oma skeletti, hoiavad ülejäänud koed seda koos ning mängivad väga tähtsat rolli meie keha painduvuses. Osad spordiarstid ütlevad suisa, et kui sa ehitada oma lihaseid üks tund nädalas, on sul vaja vastukaaluks venitada neid kaks tundi, et säilitada oma keha liikuvus ning tervis.

Kujuta ette, et sinu Yin koed on nagu kilekott mida sa venitad väga ettevaatlikult – see venib, kuid ei lähe katki säilitades samal ajal oma kuju.

Yin joogas tehakse erinevaid jooga asendeid, nagu teistes traditsioonilistes joogastiilides. Asendeid hoitakse pikka aega keskendudes lihasele, hingamisele ning lõdvestusele, et keha saaks naasta oma esialgsesse olekusse. Hiina meditsiini järgi meridiaanide painutamine, venitamine ja vajutamine Yin joogas mõjub kogu kehale tervendavalt. Erinevatel asenditel on erinev mõju kogu meie kehale.

Yin jooga on suurepäraseks taastavaks harjutuseks lihaspingete ja energeetiliste blokkide vabastamiseks kehas ning meele puhkuseks. See teeb omakorda sellest harjutusest ka sügavalt meditatiivse, mis sobib eriti siis, kui paigal istudes mediteerimine on pigem piinarikas kui meeli lõdvestav.  

Kas teadsid, et trauma puhul on esimene tähtis töö keskenduda sellele, et kuidas jälle oma kehaga kontakti saada? Kui oleme kontaktis oma kehaga, saame lugeda keha sõnumeid ja vastavalt sellele teha just seda, mida vaja, et taastada oma sisemine tasakaal. Meie keha räägib meiega igal sammul. Kui oskame teda kuulata,  teame mis meile on hea ning seeläbi oleme  tervemad, rõõmsamad ning energilisemad oma igapäeva elus.

Muudame maailma alustades iseendast!